3074 Sande i Vestfold
+47 98888053
post@skogerbygda.no

Nyheter

KENNEL SKOGERBYGDA - Oppdrett av dvergschnauzer og portugisisk vannhund

11.september 2019

Vi er stolte av å presentere høstens brune, deilige portisvalper! 😍 Anna og Benzo ble stolte foreldre til 9 små (4 tisper og 5 hanner) den 1.september – og valpene vokser og utvikler seg såå fint.
Anna og Benzo er en ordentlig fin kombinasjon vi har stor tro på, og det var kjærlighet ved første blikk da de møttes i sommer  De utfyller hverandre på en fin måte, og vi tror valpene deres vil vokse opp til å bli en gjeng med trygge og stødige, morsomme og oppfinnsomme valper – med en sjarm uten like (selvfølgelig!). Vi har fortsatt noen ledige valper fra kullet, og vi verdsetter god kontakt og kjemi med de potensielle valpekjøperne – og prioriterer de som bor i nærheten så godt vi kan. Dette fordi vi har erfart hvor god nytte og interesse både valper, valpekjøpere og vi oppdrettere har av å kunne følge hverandre på regelmessige valpetreff og samlinger, på felles valpekurs og av å kunne dele erfaringer og forbli lekekamerater. Ta gjerne kontakt for en hyggelig hundeprat om du tenker du kunne være den rette for en av de fine, brune nøstene våre  Nye valpebilder kommer snart!

 

22.05.2019

Valpenytt og utstillingsforberedelser

Vi er inne i spennende dager for tiden, og sammen med omtenksomme fôrverter, dyktige samarbeidspartnere og et godt team forbereder vi oss til sommerens valpekull. Førstemann ut er portisfrøkna Luna på 3 år som venter sitt første kull. Hun har vært i Sverige på frierferd til en amerikanskimportert herremann ved navn Jojo – og magen vokser og strutter. Luna bor til daglig hos fôrverter i Oslo, men vil få valpekullet sitt hjemme hos Carina, og vi gleder oss til hun flytter hjem om et par uker. Når tiden er inne vil vi ta en røntgen for å se hvor mange valper vi kan forvente oss, også blir det veldig spennende å se hva som faktisk dukker opp. Krysser fingrene for en gøyal, sprelsk sommer med masse portisvalper! Vi håper også at det kommer dvergschnauzervalper om ca 9 uker, da Lita nylig er parret med sin tidligere flamme – Knerten. Knerten bor til daglig hos flinke Vidar Anderssen, og han er pappa til Litas M-kull som vi er særdeles fornøyd med. Vi har derfor i samråd med Vidar blitt enige om å repetere kombinasjonen, og er veldig spente på å se hva som forhåpentligvis kommer om ca 9 uker. På gården til Marianne kommer det også forhåpentligvis portisvalper i løpet av sommeren, når Lille Vakre Anna kommer på riktig sted i løpetiden og vil bli parret med kjekke Benzo. Inne på valpesiden vår kan man lese mer om hvert enkelt kull, og ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig hundeprat dersom du kunne være interessert i en valp. Vi legger mye vekt på å bli godt kjent med de potensielle valpekjøperne våre før vi lover bort “et av barna våre”, og tar gjerne imot besøk så både 2- og 4-bente får hilse på hverandre.

De neste to helgene skal vi delta på utstilling med noen utvalgte representanter fra den “Unge, Lovende” Skogerbygdagjengen vår, og det gleder vi oss til! Først ut i ringen er dvergschnauzere Maestro og Filippa på Fenstad førstkommende lørdag, før det blir NKK Sandefjord lørdag neste helg. Der stiller vi dvergschnauzere Willy og Milla i åpen klasse, og de yngste portisene Drogba og Maya i juniorklasse for første gang. Maestro blir 2 år førstkommende lørdag og mangler kun et lite cert etter fylte 2, – så det er lov å krysse fingrene! :)

27.02.2019

Helsetester og planer fremover

Vi er inne i et nytt år med Skogerbygdafamilien vår, og er spente på hva året vil bringe. Første begivenhet blir førstkommende helg, da vi reiser til Letohallen med en liten del av portisgjengen for å stille både lørdag og søndag. Denne gangen skal vi ha med oss noen nye hunder som aldri har vært med på noe slikt tidligere, så det blir veldig spennende! De to yngste blir Drogba og Maya fra det siste kullet etter Molly og Tino; De har blitt 6 mnd gamle akkurat, og skal debutere. Vi satser på godt humør og lange dager med fine ferske opplevelser for både hunder og ferske fôrverter på utstilling :)

Nytt i år er at Judy er helsetestet for alle gentestene hun trenger for å bli klarert for avl. Vi er nå i ferd med å finne riktig pappa til det forhåpentligvis forekommende første kullet hennes. Det blir veldig spennende, og vi krysser fingrene for sommervalper 2019!

Vi har også hatt med flere hunder til den alltid dyktige øyelyser Ernst Otto Ropstad, og det er like trivelig som alltid. Lita, Teo, Dora, Judy og Pluto (fra L-kullet) ble alle øyelyst fri for arvelige øyesykdommer.

Hjemmesiden vår blir oppdatert litt gradvis disse ukene, og Carina tar for seg side for side i ledige øyeblikk etter hundestell- og barnestell og arbeidsdag på Dyresenteret vårt er over, slik at hjemmesiden etterhvert skal bli litt bedre.

 

29.08.2018

Valpefødsel!

Molly fikk i går et stort, flott kull med portugisisk vannhund-valper, og alt står bra til med mor og barn. Vi oppdaterer siden etterhvert, og koser oss i valpekassa imens vi passer på at alle får det de trenger for å vokse seg store og sterke <3

Øyelysningsresultater

I går var 3 av de nå 1 år gamle dvergschnauzerne fra M-kullet avgårde på øyelysing hos Ernst Otto Ropstad. Skogerbygdas Maestro, Skogerbygdas Midtsommernattsdrøm og Skogerbygdas Mesterverk, – alle øyelyst fri! :D

Q-kullet flytter hjemmefra

Dvergschnauzervalpene etter Lita og Nero har blitt 9 uker gamle, og de fleste har flyttet hjem til sine nye hjem. Vi er på utkikk etter den riktige fôrvertfamilien for en av gutta, da vi ser potensiale i han (blant flere!) og ønsker å stille han litt på utstilling fremover. Vi har også beholdt en tispe fra dette kullet, lille Queen Filippa, og hun har flyttet hjem til storesøster Milla – og gjør seg klar til å ta verden med storm!

23.03.2018

Helseresultater og valpeplaner

Vi har vært på øyelysing med Lita, Anna og Lotta – og de ble alle øyelyst fri uten anmerkninger! :) Vi reiser avgårde med en større del av bøtteballetten etter påske og krysser fingrene for like gode resultater da!

Ellers går tiden med på planlegging av årets valpekull, og vi har snart landet på valg av hannhund til jentene som skal parres og forhåpentligvis bringe nye Skogerbygdamedlemmer til verden <3 Følg med på siden for oppdatering på valpesidene våre!

22.03.2018

Velkommen til kenneltreff!

Vi inviterer små og store, 2- og 4-bente i Skogerbygdafamilien vår til kenneltreff etter påske! Gleder oss til å se “valpene våre” igjen, få prate litt med de fine familiene de bor hos nå og satser på to strålende fine dager med mye lek og moro!

Portistreff søndag 15. april kl. 12-14
Dvergschnauzertreff søndag 22.april kl. 12-14!

Det ligger egne arrangement inne på Facebookgruppa vår “Kennel Skogerbygda”, så fint om alle som vil komme trykker “Skal”, så vet vi hvor mange vi venter (og hvor mye vaffelrøre vi skal lage opp) :D Vel møtt!

28162096_10156398467520166_3543291903261324181_o

21.11.2017

Portisvalper født!

IMG_4507

Dora ble mamma til 4 flotte, sterke portisgutter 19.november! 2 helsorte og 2 helbrune. En liten gjeng jevne og fine valper, dette blir vinterens guttakrutt! :D Vi gleder oss til å følge dem i ukene som kommer og være med på at de opplever verden for aller første gang! Følg med på siden til P-kullet for mer bilder og oppdateringer underveis :)

14.11.2017

Flotte resultater på utstilling og kommende valpefødsel

IMG_3786

Vi har vært på 3 utstillinger siden sist oppdatering; i Kongsberg og 2 x i Letohallen, og kan først og fremst skryte av at kjære, lille Lotta kan pryde seg med tittelen NORSK UTSTILLINGSCHAMPION! Etter å ha fått CERT både i Kongsberg og i Letohallen, var det veldig stas å få championsløyfa med seg ut av ringen på lørdag! Hun skal nå snart reise hjem til Trondheim sammen med sin mamma Mika med mange fine sløyfer i sekken, og Mika etter endt valpeperiode med de fine valpene sine i O-kullet. De har nå flyttet til sine nye hjem og koser seg med å være midtpunktet i familiene om dagen <3 Det er så godt å se for oss oppdrettere!

Dvergschnauzervalpene Maestro og Milla har også gjort god figur på utstilling, og har med seg både BIR- og BIM valp-titler begge to. De har fått strålende kritikker av alle 3 dommere, og vi gleder oss til å vise dem på Dogs4All i helgen, og deretter videre i vårsesongen etter neste pelsnapping. Kjempegøy! Til fredag skal også portisvalpen Nemi debutere på valpeshow med flink fôrvert Cathrine i utstillingsringen med portis for første gang, det blir spennende og først og fremst veldig gøy :) De er et godt team som viser glede og godt samarbeid!

Dora er drektig og venter valper i løpet av de kommende dagene, og det gleder vi oss veldig til. Hun er ikke like stor som hun har vært ved forrige kull, så de er nok ikke like mange inni der som sist, men det er liv og røre – og vi er spente på hva fødselen bringer :)

29.09.2017O-kull

O-kull, P-kull og utstillingsplaner

Plutselig var høsten her, og det går mot en spennende utstillingssesong! Vi har flere små valper som skal få debutere for første gang denne høsten og vinteren; dvergschnauzervalpene Maestro og Milla, og portisvalpen Nemi. Det blir gøy! Vi starter treningen snart, enn så lenge går de alle sammen på valpekurs og er superflinke sammen med de dedikerte og flinke fôrvertene sine <3
Dvergschnauzer Lotta i Trondheim kommer nedover i oktober for å starte utstillingssesongen og forhåpentligvis få med seg et par småcert så hun kan title seg med tittelen Norsk Utstillingschampion ;) Vi tenker å få med oss Kongsbergutstillingen, Letohallen x 2 og Dogs4All, også får vi se hvor langt pelsen holder!

Mika koser seg med sine 4 valper, de har blitt 3 uker gamle og er klare for å flytte ut av valpekassa på badet og inn i valpegården ute i huset. Klare for å ta verden med storm! :) Vi er i prosessen med å hilse på de potensielle valpekjøperne, og gleder oss til å bli kjent med og se hvem som passer inn i den store Skogerfamilien vår :)

Dora ble parret med Doc for et par uker siden, og tiden vil vise om det blir små portisvalper om et par korte måneder. Det hadde vært veldig koselig i så fall! <3

 

05.07.2017IMG_1680

Valpesus- og dus!

Her på gården koser vi oss jammen meg fælt om dagen! Med 7 små dvergschnauzervalper på snart 6 uker er det full rulle med valpekos, stell og besøk av de vordende valpefamiliene. Lita er flink mamma og passer på at alle de små oppfører seg pent og at ting går for seg slik de skal.

På mandag var tiden inne for at Molly skulle få sine små, og fødselen satte i gang stille og rolig IMG_1605av seg selv og var over noen timer etter med hjelp av jordmor Marianne :) De 11 valpene er jevne og fine og mamma Molly er særdeles flink som førstegangsmor; steller og vasker og vil knapt rikke seg fra valpekassa. Nå skal vi roe ned og kose oss i valpesus- og dus den første tiden, og etterhvert vil tiden være inne for å ta imot besøk av de nye potensielle portisvalpefamiliene våre. Det skjer først etter at valpene er 3-4 uker gamle og har flyttet ut av valpekassa :)

 

 

15.05.2017

IMG_7556

Venter på valpefødsel

Lita ble parret med Knerten for 7,5 uke siden og er blitt god og rund disse dager. Hun tar livet med ro og tusler rundt på gården sammen med Marianne stort sett, og ellers lader hun opp horisontalt og vet nok ikke helt hva som venter ;) Vi satser på å reise til dyrlegen for å ta røntgen mandag i neste uke, og er spente på hva vi kan se inne i magen :)

Fôrvert?

Lita og kommende pappa Knerten er begge flotte raserepresentanter, og derfor har vi lyst til å eventuelt beholde en tispe selv fra denne kombinasjonen. Vi er i den anledning på utkikk etter en ny fôrvert som kunne tenke seg å bli en del av Skogerbygdafamilien vår, som bor i nærheten og som vi kan ha et godt samarbeid med. Ta kontakt dersom det høres ut som noe for deg :)

 

 

23.01.2017IMG_1346

Helsetesting av portisene

De portugisiske vannhundene skal gjennom flere forskjellige helsetester før de kan godkjennes som kommende avlshunder. Vi legger stor vekt på helse i vårt avlsarbeide og synes det er flott at raseklubben har strenge krav til medlemmene sine; slik kan vi gjøre et godt forarbeide og en god jobb i å forhindre at avkom blir syke. Denne gangen er det Teo og Molly som har blitt helsetestet, og de er nå begge ferdig helsetestet og godkjente som avlshunder helsemessig! Vi er så fornøyde! :)

Teos helseresultater:

HD: B
JDCM: Normal/Clear
PRA: Bærer
GM-1: Normal/Clear
IC: Normal

Mollys helseresultater:

HD: B
JDCM: Bærer
PRA: Normal/Clear
GM-1: Normal/Clear
IC: Normal

Det at hundene er “bærere” betyr at de ikke vil bli syke selv eller produsere syke avkom, så fremt de blir parret med en partner som er “fri” – og da kan valpene deres også bli “bærere”.  

08.06.2016

Dora har fått valper!

Dora fikk 10 flotte, fine valper igår – og alt står bra til med mor og barn :) Vi oppdaterer på valpesiden for L-kullet underveis med bilder, samt at man kan følge oss litt nærmere på facebooksiden vår “Kennel Skogerbygda”. :)

20.10.2015i284571214422190856._szw1280h1280_

Densa har vært på frierferd

Marianne og Densa har vært i Stockholm på besøk til Titti og vakre Arack fra kennel Bus Trollet. Det var flott kjemi mellom de to utkårede, og vi fikk parring den 18.oktober. Håper dermed på valper rundt 20.november og vil oppdatere mer på siden underveis! :)

Følg med på siden for J-kullet her!

13.10.2015

Høst, kenneltreff og valpeplaner

Det har vært stille fra oss her på hjemmesiden den siste tiden, ser jeg. Det er mer som skjer på siden vår på facebook, så for de som vil følge oss der for å se bilder og hva som skjer, så kan man søke opp Kennel Skogerbygda :)

Vi har hatt en flott sommer og høst med full rulle på dyrehotellet vårt. I-kullet vårt som ble født i april har blitt et halvt år gamle og vi treffer dem ofte på valpetreffene våre. De har utviklet seg til 5 flotte unge dvergschnauzere og storkoser seg i sine nye familier! :) Lotta som vi beholdte selv bor i Trondheim sammen med mamma Mika og utvikler seg bra. Vi gleder oss til å vise henne på utstilling på nyåret.

Vi planlegger et lite kenneltreff for de tidligere valpekullene våre i løpet av den nærmeste tiden, kommer tilbake med dato og invitasjon til alle dere som har dvergschnauzer og portugisisk vannhund fra oss! Gleder oss til å se alle sammen igjen :)

Nå om dagen er vi spesielt spente på den forekommende parringen til Densa med kjekke Arack i Sverige. Hun har fått løpetid og vi har vært 1 gang hos dyrlegen for å sjekke progresteronnivå for å treffe riktig dato. Vi er ikke helt der ennå, men satser på en tur kanskje til helga. Spennende! :)

Ønsker alle en kjempefin høst. Kos dere med de 4-bente vennene våre! :)

12038738_10153176630764632_8917738261004420426_o

02.04.2015

Valpefødsel!IMG_4820

Mika fikk 5 flotte valper på mandagkveld og alt er bra med mor og barn! :) Hun er en kjempeflink førstegangsmamma som steller fint med de små og vil helst ligge inne hos dem hele tiden. Valpene legger på seg og alt er velstand! Følg med på valpesiden for mer oppdateringer og bilder :)

.

 

 

12.02.2015IMG_8710

Valpeplaner

Spennende tider i vente! :) Vi håper på nye bartevalper i løpet av de neste månedene. Mika (Skogerbygdas Basta Bom) er parret med Ero (N UCH Noxeemas El Emir) og hvis alt går som det skal, kommer det valper i hus i starten av april. Vi krysser fingrene! Følg med på valpesiden for oppdateringer :)

Vi håper også på portugisisk vannhundvalper i løpet av vårhalvåret 2015 – og er i utvelgingsfasen rundt pappa. Mamma til valpene vil bli Densa som også er mamma til vårt D- og H-kull :) Følg med på valpesiden for oppdatering rundt løpetid, pappa og parring!

 

 

17.11.2014IMG_3376

Dogs4All

Vi har vært på Dogs4All og stilt noen hunder fra kennelen denne helga, veldig gøy! Veldig hyggelig å tilbringe helga i godt lag på årets største “hundefest”, treffe mange kjente fra hundemiljøet fra landet rundt og se alle de flotte hundene!

Våre resultater:

Norsk Vinnerutstilling, fredag:
Skogerbygdas Camilla Collett: Excellent, 1.AUK, CK.
Skogerbygdas Fordi Du Fortjener Det: BIM VALP!
Skogerbygdas Do Re Mi: Excellent, 2.AUK.

Nordisk Vinnerutstilling, lørdag:
Skogerbygdas Do Re Mi: Very Good, 2.AUK.

Nordisk Vinnerutstilling, søndag:
Skogerbygdas Camilla Collet: Excellent, 1.AUK.
Skogerbygdas Fordi Du Fortjener Det: BIR VALP!

Mange flere bilder på bloggen vår! :)

25.juni 2014Gul jente1

Valpene på reisefot!

De 11 fine valpene til Densa har blitt 8 uker gamle og er verdens flotteste og herligste små portiser – nysgjerrige på livet og trygge på seg selv, akkurat som det skal være! Denne helga starter hjemsending til sine nye familier – alltid trist og vemodig for oss oppdrettere, samtidig som vi gleder oss på vegne av de fine familiene vi har funnet og vet at de små kommer til å få det fantastisk fint i tiden fremover!

Vi har valpefest på gården den første lørdagen i hver måned – åpen for alle valper for litt lek, moro og sosialisering kl 12-14! Satser på å se både portisvalper fra H-kullet og dvergschnauzervalper fra E-, F- og G-kullet det neste halvåret! <3

19.juni 201410363372_901402299885328_3648146904193332467_n

Densa har fått valper!

Densa fikk den 30.mai 11 flotte, friske og fine valper – 8 hannhunder og 3 tisper, et stort og fint, jevnt kull! 10 sorte og hvite og 1 brun jente. Valpene har blitt 3 uker gamle, begynner å bli store og fine – har åpnet øyne og ører og begynner å lære hvordan livet er her hjemme sammen med mamman sin. Vi storkoser oss i valpekassa og “ammetåke” på nytt! :)

8.mai 20141487362_851858848173007_1119141622_n

Vi venter portisvalper!

Imens vi har kost oss med 9 flotte dvergschnauzervalper som nå snart er 7 uker gamle og snart klare til å reise til sine nye hjem, har vår portis Densa endelig fått løpetiden og vært på frierbesøk til Harley. Hun har nå helt klart valper i magen og vi gleder oss til å få portisvalper i hus igjen!

31.mars 2014IMG_9145

Valper i hus!

Søndag 23.mars ble den store fødselsdagen her hos oss i Skogerbygda! Juli startet morgenen med å få 7 store, fine valper – 6 gutter og 1 jente! Deretter var det tid for Lea som hadde termin samme dag, det endte med keisersnitt da fødselen ikke startet av seg selv, begynnelse på livmorruptur – og livmoren måtte fjernes. Alt gikk heldigvisbra med Lea og hun kommer seg fint etter operasjonen og har fått 2 kjekke gutter som vokser seg store og sterke sammen med sine 7 “søsken”! Følg med på bloggen for mer oppdateringer og bilder!

 

 

03.mars 2014 IMG_1201

Valpeoppdateringer!

Vi er glade for å kunne si at vi har to voksende mager i hus – både Lea og Juli ser ut som de venter valper om noen uker, så da blir det dvergschnauzervalper!

Til alle dere som venter spent på portisvalp; Densa har ennå ikke fått løpetiden sin dessverre, vi kommer med ny oppdatering så fort det skjer noe – forhåpentligvis snart!

19.januar 2014

IMG_7167

Småjentene har reist til sine nye hjem!

Det er alltid litt trist å sende fra seg valpene når de blir 8 uker gamle – man blir jo såå glade i dem i løpet av de ukene man ser de vokse seg fra små nyfødte bylter som verken kan se eller høre til småfrekke, tøffe jenter som henger i barten på mamman sin og stormer etter når vi er ute på tur på gården. I dag har jentene fra E-kullet reist til sine nye hjem. Skogerbygdas Erta Berta, “rød jente”, skal bo i Drøbak og hete Ellie til vanlig, imens Skogerbygdas Elskling, “rosa jente”, skal bo i Sandefjord og hete Luna til vanlig. Vi sees igjen om ikke så lenge! :)

17.januar 2014563503_10151818209220166_156733016_n

Kjærlighet i lufta <3

Juli og Nani har hatt en vellykket parring idag – og vi håper på valper i uke 12 :) Følg med på valpesiden for mer informasjon!

 

 

11.januar 2014

Godt nyttår til alle 2- og 4-bente!

Vi har hatt en flott julefeiring sammen med hundene. Valpene har blitt med opp til Trondheim for en ukes ferie, og det gikk veldig fint. De har utvikla seg til å bli to store, fine jenter som reiser til sine nye hjem neste helg :)

Juli har fått løpetid og vil parres med Nani i løpet av de nærmeste dagene. Vi venter fortsatt på Densas løpetid, men så fort den dukker opp vil hun dra på date med Harley, så det forhåpentligvis også blir portisvalper om noen måneder! Følg med på valpesiden for mer informasjon om kullene.

 

 

24.november 2013IMG_5415

Valpefødsel!

Aurora fikk i dag to store, fine og friske jentevalper – og koser seg i mammarollen! Følg med på bloggen for bilder og oppdateringer underveis :)

 

 

29.oktober 2013

Vi venter valper!304200_10151733532390166_2068011213_n

Aurora har vært på date med kjekke Santho fra Trondheim, N UCH Macmaster´s Xtreme Xantho. Hun begynner nå å bli god og stram i magen – og vi satser på valpefødsel rundt 25.november. Følg med på bloggen for bilder og oppdateringer!

 

26.oktober 2013

Ny hjemmeside!

Ved hjelp av vår webmaster, Carinas svoger, Torbjørn – har vi kommet godt på vei med vår nye hjemmeside. Carina jobber med å komplettere utseende og innhold på sidene, slik at vi kan presentere vår nye hjemmeside i løpet av den nærmeste tiden. På denne nettsiden blir det mye lettere for oss å oppdatere nyheter, blogg og bilder underveis – samt for deg som besøkende å få oversikt over alle våre hunder, kommende og tidligere valpekull.