3074 Sande i Vestfold
+47 98888053
post@skogerbygda.no

Om oss

KENNEL SKOGERBYGDA - Oppdrett av dvergschnauzer og portugisisk vannhund

Hvem er vi?

De 2-bente bak kennel Skogerbygda er Marianne Henriksen og Carina Skavlan Myhre.

Vi er svigermor og svigerdatter – og driver oppdrettet av dvergschnauzer og portugisisk vannhund som en hobby og lidenskap sammen. På vår gård i den vakre Skogerbygda like utenfor Drammen har vi bodd sammen med vår store 2- og 4-bente flokk i mange år. Nylig flyttet Carina og familien ut fra gården og inn i en tomannsbolig i Klevjerhagen, kun noen minutter unna gården, men vi sees fortsatt ofte både for hverdag og i jobbsammenheng.

På gården driver vi familiebedriften Dyresenteret i Skoger, hvor vi er heldige å få masse besøk av 4-bente hotellgjester, barnehagebarn, frisørgjester og kursgjester. Hunder, katter og smådyr er en stor del av livet vårt – og vi brenner for å gi de 4-bente vennene våre en aktiv, sosial og trygg hverdag. Du kan lese mer om dyresenteret vårt på dets egen hjemmeside her. 

Marianne Henriksen

Marianne er siviløkonom, autorisert regnskapsfører og utdannet hundeinstruktør. I 2004 startet hun Skoger Dyrehotell på familiegården i Sande, og siden har hun drevet gården med høyt fokus på dyrenes behov for sosialisering, aktivisering og sosial omgang med likesinnede artsfrender i et trygt miljø. Dyrehotellet er i dag et sted hvor hunder og hundeeiere kan møtes, og vi har egne avdelinger for hotell, hundebarnehage, spa- og velværeavdeling med hundefrisør, kursavdeling og dyrebutikk. Marianne har også tatt utdanning innen etologi på dyr og hundemassasje, noe som de 4-bente vennene våre kan nyte godt av :) Marianne har i tillegg til de to yngste barna, Martin og Emilie, en stor 4-bent flokk boende sammen med seg i sin halvdel av huset. Hun har lagt sin elsk på den herlige sjarmen til portisene – som har hovedbase hos henne. I tillegg til portisene Densa, Dora og Teo, har Marianne den gamle schæfertispa Jara som er sjefen på gården som sørger for at resten av flokken gjør det de skal og blir hvor de skal. Dvergschnauzerne Lita og Aurora er med på sprell og fanteri – og både passer på gården og sørger for at alle som kommer innom blir hilst på på en ålreit måte :)

Carina Skavlan Myhre

Carina flyttet til Sande og familiegården i 2006, og er forlovet og samboer med Mariannes eldste sønn, Kristoffer. De har sønnen Theodor som blir 1 år i 2015 – en liten gutt som får stor glede av å være sammen med hundene :) Sammen har de dvergschnauzerne som en stor lidenskap, og sammen med seg hjemme bor nå eldstetispa Lea på 7 år, Juli på 5 år og Nani på 4 år.
Carina har en bachelor i økonomi og administrasjon fra BI, i tillegg til at hun er utdannet hundeinstruktør fra Oslo Hundeskole. Hun jobber fulltid på gården som prosjekt- og markedsansvarlig, samt at hun er hundefrisør og friserer alle slags raser. Carina er aktivt engasjert i utstillingssporten med hundene, og i tillegg til å ta med dvergschnauzerne og portisene rundt omkring i landet for å vise seg frem, holder hun utstillingskurs for ivrige utstillingslystne her på Skoger Dyrehotell.