3074 Sande i Vestfold
+47 98888053
post@skogerbygda.no

Vi har fått valper!

KENNEL SKOGERBYGDA - Oppdrett av dvergschnauzer og portugisisk vannhund

Vi har fått valper!

En litt brå start

IMG_9145Søndag den 23. mars ble den store fødselsdagen her på gården, da både Lea og Juli bestemte seg for at det var en fin dag å få valper på! Juli startet morgenen med en fin valpefødsel hvor hun fikk 7 store, sterke valper som hang på puppen fra øyeblikket de kom ut. Litt mer dramatisk ble det med Lea, da fødselen ikke startet av seg selv og vi så tegn til at den burde ha gjort det. I samråd med dyrlege dro vi innover for å prøve å hjelpe til, og for å gjøre en lang historie kort, ble det til slutt tatt keisersnitt, livmoren til Lea måtte fjernes på grunn av begynnende livmorruptur, og vi fikk med oss 4 små valper hjem. 2 av valpene var dessverre for små og svake til å klare seg selv, selv om vi prøvde intenst i flere dager. De to andre gutta kom seg raskt og greide å spise selv, og vokser seg nå store og sterke. Lea har ennå ikke fått nok melk, men elsker mammarollen og valpene slår seg til ro sammen med henne, så vi rullerer på “middagsskift” på de største valpene, slik at de skal få spise godt hos Juli og samtidig opprettholde melkeproduksjonen hos Lea. De to mammaene er kjempeflinke og tolerante – steller med alle og enhver, og aksepterer at de deler litt på mammarollen på hvert sitt valperom.

En litt dramatisk start for oss alle, men nå har ting roet seg og vi nyter det deilige livet og kosen i valpekassene. Valpene har blitt 8 dager gamle og vokser som de skal, og vi gleder oss til å følge utviklingen deres!

Den 2-bente mammaen går på overtid på babytermin, nyter permisjon med hodet stort sett langt nedi valpekassa hele dagen – og vi gleder oss til familieforøkelse når som helst. Heldigvis er vi mange i huset som trår til og hjelper til når det trengs, og Marianne og Emilie står klare til å ta over så fort vi må reise på sykehuset.

Valpene 1 uke gamle:

2 Responses

 1. Hans Petter Grønmyr says:

  Hei.
  Vi ønsker meir informasjon om det siste kullet :D er der fortsatt ledige kvalper?

  • Carina Myhre says:

   Hei!

   Alle dvergschnauzervalpene våre er bortbestilte og venter på å reise til sine nye hjem om en liten stund :)

   Mvh. Carina

Comments are closed.